Γιατί η επιχείρησή μου πρέπει να έχει ηλεκτρονική παρουσία;

Γιατί η επιχείρησή μου πρέπει να έχει ηλεκτρονική παρουσία;

Για να ανταγωνιστείς τη σημερινή αγορά χρειάζεσαι μια ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο.

Γιατί; Επειδή αυτό είναι που ψάχνουν οι πελάτες σου.

Το 2019  το 71% των χρηστών του διαδικτύου στην Ε.E. αγόρασε προϊόντα και υπηρεσίες ηλεκτρονικά και τα ποσοστά αναμένεται να αυξηθούν το 2020.

Ωστόσο, πολλοί ιδιοκτήτες μικρoμεσαίων επιχειρήσεων εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δε χρειάζονται ιστοσελίδα και ότι τους αρκεί η σελίδα ή το προφίλ που διαθέτουν στο Facebook ή σε κάποιο άλλο μέσω κοινωνικής δικτύωσης. Δυστυχώς, δεν είναι έτσι.

Ανεξάρτητα από τη γεωγραφική σου τοποθεσία, την οικονομική κατάσταση ή τις ανασφάλειές σου στον τομέα της τεχνολογίας, τα οφέλη μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας είναι πολλαπλά.
Εάν έχεις ήδη κάποια  ιστοσελίδα, σίγουρα είναι καλύτερο από το να μην έχεις καμία ηλεκτρονική παρουσία ως επιχείρηση. Όμως μια επαγγελματική ιστοσελίδα, που έχει κατασκευαστεί και προσαρμοστεί στις ανάγκες της επιχείρησής σου, σίγουρα δίνει προστιθέμενη αξία στο προφίλ της.

Ας δούμε παρακάτω 6 βασικούς λόγους για τους οποίους χρειάζεται να ενισχύσεις την παρουσία σου στο διαδίκτυο με κατασκευή ή ανακατασκευή επαγγελματικής ιστοσελίδας.

 

1. Χρειάζεσαι ψηφιακή παρουσία

Καθημερινά 9 στους 10  Έλληνες  ξοδεύουν 4 ώρες σερφάροντας στο διαδίκτυο και είναι online κατά μέσο όρο 27,6 ώρες την εβδομάδα . Έχοντας μια επαγγελματική ιστοσελίδα μπορείς να συλλέξεις σημαντικές και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το ποιοι επισκέπτονται την ιστοσελίδα σου, τι ψάχνουν σε αυτή καθώς και το πώς έφτασαν να την επισκεφθούν.

H ιστοσελίδα για μια επιχείρηση λειτουργεί σαν μια ψηφιακή επαγγελματική κάρτα. Οι άνθρωποι μπορούν να την επισκέπτονται ξανά και ξανά για περιήγηση στα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τα στοιχεία επικοινωνίας  κ.ο.κ.

 

2. Η επιχείρησή σου παραμένει ανοιχτή 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες τον χρόνο

Σε αντίθεση με τη φυσική επιχείρηση που είναι ανοιχτή κάποιες ώρες της ημέρας, μια ιστοσελίδα παρέχει πληροφορίες 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, ενημερώνοντας τον επισκέπτη ανά πάσα στιγμή για την έδρα της επιχείρησής σου, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της. Με αυτόν τον τρόπο ο υποψήφιος πελάτης ενημερώνεται με την άνεσή του από τον χώρο του χωρίς καμία πίεση χρόνου.
Η ιστοσελίδα μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα χιλιάδες πιθανούς πελάτες, ενώ εσύ ασχολείσαι με κάποια άλλη εξίσου σημαντική δραστηριότητα.

Το 2019 η αύξηση στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελλάδα ήταν 7% μεγαλύτερη σε σχέση με το 2018 και την τελευταία δεκαετία έχει ξεπεράσει το  125%.

3. Εμφανίζεσαι στα αποτελέσματα αναζήτησης

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν στο διαδίκτυο για προϊόντα, υπηρεσίες, συμβουλές ή λύσεις στα προβλήματά τους, σύγκριση τιμών ή απλές πληροφορίες για μία επιχείρηση, ένα κατάστημα ή ένα εστιατόριο πριν το επισκεφθούν. Αν δεν έχεις ιστοσελίδα, οι υποψήφιοι πελάτες σου θα κατευθυνθούν στους ανταγωνιστές σου που έχουν ιστοσελίδα.

Η ιστοσελίδα δεν παρέχει μόνο πληροφορίες, αλλά προσθέτει κύρος, αναγνωρισιμότητα και αξιοπιστία στην επιχείρησή σου.

 

4. Εξοικονομείς χρήμα & χρόνο

Ο χρόνος είναι χρήμα και το χρήμα χρόνος, επομένως αυτά τα δυο συνδέονται μεταξύ τους. Εξοικονόμηση χρόνου είναι ένας άλλος μεγάλος λόγος για τον οποίο η επιχείρησή σου χρειάζεται ιστοσελίδα.
Έχοντας μια επαγγελματική ιστοσελίδα εξοικονομείς χρόνο τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, με την άμεση παροχή πληροφοριών στους πελάτες σου στο διαδίκτυο αλλά και με αυτοματοποιημένες επαναλαμβανόμενες καθημερινές διαδικασίες, όπως παραγγελίες, εκτύπωση παραστατικών, ενημέρωση αποθήκης, κλείσιμο ραντεβού κ.ο.κ.

 

5. Προβάλλεις τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σου

Σκέψου μια ιστοσελίδα ως ένα ηλεκτρονικό έντυπο ή κατάλογο που μπορεί να ενημερωθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή. Είναι πολύ πιο γρήγορο και εύκολο να ενημερώσεις τις πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σου στην ιστοσελίδα παρά σε ένα εκτυπώσιμο φυλλάδιο.
Μια ιστοσελίδα είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους ενημέρωσης των πελατών σου  για νέες υπηρεσίες ή προϊόντα ή για αναγγελία επικείμενων εκδηλώσεων και ειδικών προσφορών.
Επίσης, μια επαγγελματική ιστοσελίδα  μπορεί να λειτουργήσει και ως πλατφόρμα, όπου μέσω ενός blog μπορείς να δημοσιεύεις συμβουλές, να μοιράζεσαι τη γνώση σου, να δημοσιεύεις από ένα απλό κείμενο μέχρι ένα εντυπωσιακό βίντεο προσδίδοντας μ’ αυτόν τον τρόπο εξωστρέφεια, οικειότητα και αξιοπιστία στην επιχείρησή σου.

Σε αντίθεση με τη διαφήμιση σε ένα έντυπο υλικό, η ιστοσελίδα σού παρέχει τρέχουσες πληροφορίες και νέα με μεγαλύτερη απήχηση και ταχύτητα, χωρίς επιπλέον να επιβαρύνεις το περιβάλλον με ρυπογόνα υλικά. Κι αν χτυπήσει ο δαίμονας του τυπογραφείου; No problem, το λάθος διορθώνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Επίσης ο πελάτης – επισκέπτης μπορεί να αλληλεπιδρά με την ιστοσελίδα σου αξιολογώντας τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρεις.

 

6. Μπορείς να στοχεύσεις σε παγκόσμια κλίμακα

Σε μια ιστοσελίδα υπάρχει πρόσβαση από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, εφόσον  βέβαια υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ακόμη και σε απομακρυσμένες τοποθεσίες, με όχημα την ιστοσελίδα σας μπορείτε να στοχεύσετε σε ένα ιδιαίτερα ευρύ, ίσως και απεριόριστο, κοινό.

 

 

 

Βασικές συμβουλές για την κατασκευή της ιστοσελίδας σου

Αν το ξανασκέφτηκες ότι η επιχείρησή σου χρειάζεται  ιστοσελίδα, παρακάτω ακολουθούν ορισμένες απαραίτητες συμβουλές και προϋποθέσεις για την επίτευξη του αναμενόμενου αποτελέσματος. Κατά τη διαδικασία δημιουργίας της ιστοσελίδας, προσπάθησε να διασφαλίσεις την αρτιότητα στη λειτουργικότητα και την  εικόνα της, ώστε να αναδείξεις όσο καλύτερα μπορείς την επιχείρησή σου.

 

1. Βεβαιώσου ότι η ιστοσελίδα σου προσαρμόζεται στα κινητά (responsive)

Το κινητό πλέον είναι ο κυρίαρχος στο σερφάρισμα και στην αναζήτηση στο διαδίκτυο για τους 8 στους 10  Έλληνες.
Στην πραγματικότητα, το 6%  της παγκόσμιας κίνησης δεδομένων προέρχεται από κινητά, όπως επίσης και οι αναζητήσεις στην Google. Επειδή οι άνθρωποι ξοδεύουν αρκετό χρόνο online σερφάροντας σε κινητές συσκευές και επειδή η Google τιμωρεί τις ιστοσελίδες οι οποίες δεν είναι φιλικές προς τα κινητά, είναι σημαντικό να διασφαλίσεις ότι η ιστοσελίδα σου προσαρμόζεται (responsive) σωστά στα κινητά.

 

2. Βεβαιώσου ότι έχει επαγγελματική εμφάνιση

Φρόντισε ώστε η ιστοσελίδα σου να είναι φιλική προς τους χρήστες με σαφή και τακτοποιημένη δομή. Για τον λόγο αυτό, ανάθεσε την κατασκευή της σε έναν επαγγελματία, ώστε να αποφύγεις ένα μέτριο τελικά αποτέλεσμα με δυσανάλογα μεγάλο κόστος.

 

3. Διάλεξε μια αξιόπιστη εταιρεία για την φιλοξενία της ιστοσελίδας σου

Είναι πολύ σημαντικό να φιλοξενείς την ιστοσελίδα σου σε αξιόπιστη εταιρεία. Πέρα από την ασφάλεια, φρόντισε οπωσδήποτε να σου παρέχει γρήγορους χρόνους φόρτωσης. Ο χρόνος φόρτωσης της ιστοσελίδας σου είναι πολύ σημαντικός, αν σκεφτείς ότι έχεις μόλις 4 δευτερόλεπτα να κρατήσεις τον χρήστη! Οι αργοί χρόνοι φόρτωσης επηρεάζουν αρνητικά την κατάταξη SEO.

 

4. Καταχώρισε σε εμφανή σημεία τα στοιχεία επικοινωνίας σου

Ο κύριος στόχος της ιστοσελίδας σου είναι να ενθαρρύνεις τον πιθανό πελάτη να επικοινωνήσει μαζί σου. Γι’ αυτό, καταχώρισε σε εμφανές σημείο τα στοιχεία επικοινωνίας σου.

 

5. Συνδέσου με κοινωνικά δίκτυα

Οι πελάτες σου βρίσκονται online, στα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το Instagram, το YouTube, το Twitter, το Pinterest και πολλά άλλα. Αυτό σου επιτρέπει να συνδέεσαι με όλα τα είδη των ομάδων κοινού σε όλο τον κόσμο.

 

 

Αν το άρθρο που μόλις διάβασες σου φάνηκε ενδιαφέρον, κάνε την εγγραφή σου στο newsletter μας, ώστε να μη χάσεις κανένα από τα επόμενα.  Είναι δωρεάν!

 


Ξεκίνησε εδώ
την ιστοσελίδα σου

Θα σε βοηθήσουμε να επιτύχεις τους στόχους σου και να αναπτύξεις την επιχείρησή σου.


ΑΣ ξεκινησουμε

 

 


Solving complex daily problems and training in new technologies. Develop websites and programs. Αlso organize business operations.

Πρόσφατα Άρθρα